4 grudnia 2014

Krem z pomidorów
(ARCHIWUM)

WPIS Z ARCHIWUM POPRZEDNIEGO BLOGA

Za oknem robi się coraz chłodniej, i choć w przyszłym tygodniu ma przyjść nieznaczne ocieplenie, to dziś przychodzę z prostym, a zarazem smacznym przepisem na rozgrzewający krem z pomidorów.



Do przygotowania kremu potrzebne będą:

- 2 puszki całych pomidorów,
- 1 marchewka,
- 1 pietruszka,
- garść bazylii,
- 2 ząbki czosnku,
- sól i pieprz cayenne,
- parmezan do posypania,
- jogurt grecki.

Do garnka wlewamy szklankę wody, dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Następnie dorzucamy pomidory z puszki, bazylię oraz czosnek. Całość gotujemy około 30 - 40 minut oraz studzimy, aby podczas blendowania nie stępić ostrzy blendera. Dopiero po tej czynności doprawiamy nasz krem solą oraz pieprzem cayenne. Krem podajemy z jogurtem greckim, parmezanem oraz świeżą bagietką.


Image Map

6 komentarzy

  1. Wygląda rewelacyjnie, a smakuje zapewne jeszcze lepiej!
    Wpisuję na listę: "do zrobienia" :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż mi ślinka pociekła! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam, wygląda wspaniale!!!!
    miłego dnia kochana

    OdpowiedzUsuń
  4. prosto i smacznie - tak właśnie lubię :)

    OdpowiedzUsuń

TOP